24 Mart 2008 Pazartesi

SOSİSLİ MAKARNA


Akşama ya da öğlene ne yemek yapacağıma karar veremiyorsam aklıma ilk gelen seçeneklerden biridir bu makarna tarifi.Elbette siz de benim gibi tüm şarküteri çeşitlerini çok seviyorsanız...


MALZEMELER: (3 kişilik)


250 gr makarna (her ne çeşit istiyorsanız ben genelde spagetti ya da linguini tercih ediyorum)

3 orta boy domates (rendelenmiş)

8-10 adet sosis (ya da 15 adet kadar kokteyl sosis) (halka halka doğranmış)

tuz

karabiber

kuru tarhun

muskat rendesi

kekik

kırmızı toz biber

(dilerseniz acı kırmızı pul biber)

200 gr taze kaşar peyniri rendesi

1 tutam biberiye

2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ (sakın zeytinyağ ya da mısırözü vs kullanmayın)


YAPILIŞI:

Makarnalar tuzlu kaynamış suda haşlanmaya bırakılır (ben max. 15 dk haşlıyorum ama herkesin makarna kıvamı farklıdır siz isterseniz daha az ya da daha çok haşlayabirsiniz) Orta boy bir tencereye tereyağ konur eriyip iyice kızınca içine önce domates rendesi ilave edilir ve kısa bir süre kavrulduktan sonra kapağı kapalı 5 dk kadar domatesler pişirilir.Hemen ardından sosisler ve tüm baharatlar eklenir yine kapak kapalı olarak 10 dk kadar pişirilir.(Bu aşamada eğer sos susuz kalırsa kaynamakta olan makarna suyundan 1 kepçe kadar ilave edebilirsiniz. Sosun altı iyice kısılır ve haşlanmış,süzülmüş olan makarnalar sosun içine , tencereye konur bir kaç kez karıştırılır , ocaktan alınır tüm peynir rendesi de ilave edilip karıştırıldıktan sonra sıcak servis yapılır.

*Öncelikle yukarıda yazan baharatlardan yaygın olmayanların hepsi aktarlarda bulunuyor , bir de bu makarnayı mümkün olduğunca yapar yapmaz tüketin, şahsi fikrim ; ben kalmışından hiç hoşlanmadım, gerçi ben pilav ve makarna çeşitlerinin hepsini piştiği an severim..

1 yorum:

hanze dedi ki...

thank you my friend...