12 Kasım 2007 Pazartesi

HAVUÇLU KEK


Bir de en pratiğinden , en lezzetlisinden havuçlu kek tarifi...

MALZEMELER:

3 yumurta

3 kahve fincanı şeker

1 kahve fincanı mısırözü yağı (yoksa çiçekyağ)

1 kahve fincanı yoğurt

3 kahve fincanı un

1 paket kabartma tozu

8-10 adet kuru kayısı (küçük doğranmış)

1 orta boy havuç (rendelenmiş)

1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz

1/2 çay bardağı kuru üzüm

1 çay kaşığı tarçın

ÜSTÜNE; 1 kahve fincanı pudra şeker

YAPILIŞI: Yumurta + toz şeker kabarana kadar çırpılır. Sıvıyağ + yoğurt + ilave edilir biraz daha çırpılır. Daha sonra sırayla un + kabartma tozu + tarçın + havuç + kayısı kurusu + kuru üzüm + ceviz ilave edilir.170 derecede (soğuk fırın) güzelce pişirilir ve çıkardıktan sonra bir süre hafif soğuması için beklenir en son olarak da üzerine pudra şeker elenir.

Hiç yorum yok: