1 Ekim 2007 Pazartesi

KREMALI PATATES PÜRESİ




Yıllardır ne zaman herhangi bir köfte çeşidi ya da şinitzel ya da ızgara ya da değişik soslar içinde tavuk vs vs.. yapsam mutlaka yanına garnitür olarak patates püresi eklerdim.Ve nedense; yaz ise püreyi zeytinyağ,kış ise tereyağ ile yapardım.Ne zamanki sevgili Taylor son derece basit , basit olduğu kadar da lezzetli bu "kremalı patates püresi"ni home tv ekranından bana ulaştırdı , o zamandan beri bildiğim tüm tarifleri bir kenara attım ve vazgeçilmezim olarak bunu benimsedim.Uygulayın ve afiyetle tadın dostlarım...Ve son olarak yemek resimlerimi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz,sevinç duyarım:))


MALZEMELER:


4-5 adet orta büyüklükte patates


1 tatlı kaşığı tuz


haşlarken patateslerin üzerini örtecek kadar su


1 kutu (200 ml.) krema


100 gr tereyağ.


YAPILIŞI:


Patatesler soyulur ve iri lokmalar halinde doğranır.Bir tencereye tuz ve üzerlerini örtecek kadar su ilavesi ile, konur orta ateşte haşlanmaya bırakılır.Bu arada bir kaserolün içine krema ve tereyağ konur,kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.Haşlanmış sıcak patatesler derince bir kaba alınır,1 tatlı kaşığı tuz ve tereyağlı krema ilavesi ile yavaş yavaş macun kıvamına gelene kadar ezilir.(Şimdi;Taylor özellikle krema ve tereyağın bir arada pişmesinin çok önemli olduğunu ayrı ayrı patatese ilave edildiği takdirde lezzetin ve kıvamın çok değişeceğini söylemişti.Sırf "belki de yanılıyor"kuşkumdan ötütü bir kez bunu denedim ve evet Taylor çok haklıymış.Saptadığım iki fark şunlar; 1-) tereyağ tadı hemen hemen kayboluyor 2-) patates püresinin pürüzsüz kıvamını yakalamak mümkün olmuyor. Bu sebeple ne olursa olsun tarifi birebir uygulayın derim. İvedilikle :))


6 yorum:

cafefora dedi ki...

tarifinizi bugün denedim:) ben de uzun zamandır püre yapmaya çalışıyordum ama hep kıvamda sorun yaşıyordum:) teşekkürler, güzeldi püre:)))

Adsız dedi ki...

merhabalar.. tarif harika görünüyor, uygulamayı düşünüyorum, fakat bir konuda kararsız kaldım: 8 porsiyon çıkması için malzemeleri iki katına çıkartıp çıkartmalı mıyım? tarifinizden kaç porsiyon çıkıyor acaba??

Adsız dedi ki...

tekrar merhaba.. siz bana cevap vermediniz ama ben yine de tarifinizi denedim. çok lezzetli ve kıvamlı oldu, salçalı biftekle beraber 8 kişiye servis yaptım, yine de arttı.. yani oldukça idealmiş ölçüleri. teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhaba ,
anlayamadığım bir nedenden ötürü yorumları cevaplayamıyorum

Adsız dedi ki...

kesinlikle deneyin derim.. hayatımda yaptığım ve yediğim en güzel püreydi:) teşekkürler!

hanze dedi ki...

Gecikme için özür dilerim öncelikle...Ellerinize sağlık,afiyet olsun...