Follow by Email

1 Ekim 2007 Pazartesi

SICAK SOSLU KANEPE











Eskişehir'de öğrenci iken teyzem Gediz'in bir yemek daveti için uyguladığı bu sıcak kanepe inanılmaz hoşuma gitmişti.Çok uzun zamandır yapmadığımı hatta unuttuğumu farkettim.Sanırım bayramda misafirlerim için hoş bir lezzet farkı yaratacak...
MALZEMELER:
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
5 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı ketçap
1 kahve fincanı süt
birer tutam; karabiber,kekik,tuz,pul biber
10 dilim tost ekmeği
YAPILIŞI:
Tost ekmeği dışındaki tüm malzemeler derin bir kase içersinde karıştırılır.Her bir dilimin üzerine yaklaşık bir yemek kaşığı kadar sürülür,önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-10 dk üzerleri hafif kızarıp, kabuk bağlayıncaya kadar tutulup sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: