Follow by Email

17 Eylül 2007 Pazartesi

PİZZA


Tanrım pizza; sabah,öğle akşam,ikindi,kuşluk,sabaha karşı 03,04.....her an, her ruh halinde tüketebileceğim ,durup durup İtalyanlara (içimden de olsa) şükranlarımı sunmama neden olan olağanüstü hamur işleri ötesi hamur işi.Tüm dostlar; bence bırakın işi gücü , akşama ne menü düşündünüz bilmiyorum ama aşağıda vereceğim tarifi aynen uygulayın.Ve fakat sakın ola ki işin kolayına kaçıp hazır ekmek hamuru vs almayın birebir aşağıdaki tarif olsun.Bir de böyle deneyin.Garanti veriyorum sizde bu tarifi uygulayıp yedikten sonra , italyanlara daha bir sempati duyacaksınız....

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

5 su bardağı un(elinizdeki en küçük su bardağını yada büyük boy çay bardağı kullanın)

1 yumurta

1 tatlı kaşığı bira mayası (yaş ya da kuru)

1,5 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

125 gr margarin (dışarıda yumuşamış)

HAMUR ÜZERİNE SOS İÇİN:

2 yemek kaşığı hazır domates salçası (yoksa 4 yemek kaşığı ketçap)

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

ÜST MALZEMELER:

15-20 ince dilim salam

10-15 adet halka halinde doğranmış sosis

1/2 kangal ince halka halinde doğranmış sucuk

2- adet ince doğranmış mantar

2 adet küp doğranmış domates

2 adet ince kıyılmış yeşil biber

15-20 adet çekirdekleri çıkartılıp ortadan ikiye bölünmüş siyah ya da yeşil zeytin (ya da her ikisi birden)

1 tatlı kaşığı kuru kekik

1 yemek kaşığ kadar tereyağ (katı halde olup,pizzanın enüstüne doğranacak)

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:

Derin bir kap içersine un elenir,ortası açılıp şekerli ılık süt ile ezilmiş bira mayası,margarin,yumurta,tuz konup yumuşak bir hamur yapılır.Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak (hamur iki misli kabarana kadar)mayalandırılır.Bu arada bir kase içersinde domates salçası,süt,kaşar rendesi,erimiş tereyağ çırpılır.En büyük boy fırın tepsisi yağlanır,hamur önce merdane ile açılır ve tepsiye yerleştirilir ve el ile tepsiye iyice yayılır.Hamurun üzerine salçalı sos el ile yayılır ve üzerine kesilmiş tüm şarküteri malzemeleri,domates,biber,mantar,zeytin dizilip en son 1 yemek kaşığı katı tereyağ doğranırve kekik serpilir , önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kabarıp kızarana kadar pişirilir.Fırın söndürülür 1 su bardağı kaşar rendesi serpilip 4-5 dk daha sönmüş sıcak fırında tutulur ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: