Follow by Email

31 Ağustos 2007 Cuma

KIYMALI KOLAY SU BÖREĞİ


Nhayet özlem bitti.Sevgili teyzem Latiş ve çok sevgili kuzinim Hande dün itibariyle geldiler.Uzun zaman aradan sonra görüşüyor olmamızın şerefine onlara şimdi tarifini vereceğim kıymalı kolay su böreği yaptım.Ailecek karbonhidratlı her besine aşırı bir sevgimiz var keşke yiyip yiyip kilo almayan lüks bünyelere sahip olsaydık da hep bu güzel börek çeşitlerini yiyyebilseydik.Ama naparsınız malum çok kilo almamak adına ara sıra yapıp yemekle sınırlı tutmak zorundayız...

MALZEMELER:

6 adet yufka

2 su bardağı soğuk süt

1 su bardağı su

1/2 su bardağı sıvıyağ(ben mısırözü kullanıyorum)

1/2 su bardağı erimiş tereyağ

3 yumurta

1 çay kaşığı tuz


İÇ MALZEME:

400 gr dana kıyma(kuzu kıyma lezzeti ağırlaştırabiliyor)

1 büyük soğan(ince doğranmış)

1/2 demet maydonoz (ince kıyılmış)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı margarin


YAPILIŞI:

Öncelikle derin ve büyük bir kap içinde;süt,su,sıvıyağ,erimiş tereyağ,yumurtalar ve tuz güzelce çırpılır.Fırın tepsisi yağlanır ilk yufka yerleştirilir,bir kepçe ile likit malzeme bolca yufka üzerine dökülür ve her tarafı ıslatılır.İkinci ve üçüncü yufka derin kase içersindeki likit malzemeye batırılıp her tarafı ıslatılarak tepsiye yerleştirilir.Bu arada bir tavada 1 yemek kaşığı margarin eritilir ince kıyılmış soğan sotelenir daha sonra kıyma ilave edilip kavrulur en son tuz , karabiber eklenip biraz daha pişirilir ve en son ocaktan indirilince ince kıyılmış maydonoz ileve edilip karıştırılır.Bu iç tepside bekleyen 3 yufkanın üzerine yayılır.Kalan 3 yufka da kaptaki likit malzemeye batırılıp çıkartılarak üst üste yerleştirilir.Eğer likit malzeme artarsa böreğin en üstüne dökülür.En az 2 saat kadar bekletilir(bu aşama gerçekten önemli en az 2 saat bekletmeden kesinlikle pişirmeyin yufkanın tüm sıvıları iyice emmesi lazım.)Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü güzelce kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: