Follow by Email

13 Nisan 2012 Cuma

KESTANELİ PİLAV



Biraz uğraştırıyor,özellikle kestaneleri soyma aşaması.Sonuç çok lezzetli,bir o kadar havalı.Bu sebeple bir davet verdiğinizde mutlaka yapın bence...

MALZEMELER:

1 kase haşlanmış,soyulmuş kestane
1 kase pişmiş kuzu eti (tavuk da kullanabilirsiniz)
2 su bardağı pirinç
1 orta boy soyulup küp küp doğranmış havuç (sevmiyorsanız havuçsuz da yapabilirsiniz ama bence renk bakımından ilave edilmesi çok hoş sonuç veriyor)
3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
2 yemek kaşığı (riviera) zeytinyağ (yoksa mısırözü ya da ayçiçek yağı da olabilir,ama sızma zeytinyağ olmasın)
1 çay kaşığı kimyon
karabiber
tuz
3 su bardağı tavuk ya da et suyu (pirinçleri ölçtüğünüz bardakla aynı boy olmalı)

YAPILIŞI:Pilavı yapacağınız tencereye havuçlar + zeytinyağ konur ve hafif kavrulur.Etler + kestaneler de eklenip bir süre daha kavurmaya devam edilir.Tereyağ eklenir,eriyince baharatlar + su ilave edilip kaynayınca, yıkanıp süzülen pirinç tencereye boşaltılır,hafifçe karıştırılıp çok kısık ateşte pilav pişmeye bırakılır.Suyunu çekince 10 dk. kadar demlenmesi beklenip sıcak servis yapılır.

1 yorum:

zeymuran dedi ki...

ellerıne sağlık canım pilav nefıs gorunuyor