18 Temmuz 2011 Pazartesi

ISLAMA KÖFTE

Yanlış hatırlamıyorsam Adapazarı na ait yöresel bir tarif.Memleketimin tüm köfteleri gibi :)) bu da çok güzel, biraz yaramaz bir yemek (malum kızarmış ekmekler vs vs) ama çoookk güzel.

MALZEMELER:

Köfteler için:
500 gr. orta yağlı dana kıyma
1 adet orta boy soğan
3 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
2 çay kaşığı köfte baharı
tuz

Islama malzemesi:

1,5 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı pul biber
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
5-6 dilim bayat ekmek

YAPILIŞI:Rendelenmiş soğan + kıymayı diğer malzemelerle karıştırıp yoğurun.Bu harçtan orta boy oval köfteler hazırlayın.Geniş bir kaba et suyunu alın,pul biber + zeytinyağ ile karıştırın.Bayat ekmek dilimlerini bu suya batırıp köftelerle birlikte fırın ızgarasında kızartın.Servis tabağına kızarmış ekmekleri yerleştirip,üzerine köfteleri yerleştirin, Domates dilimleri ve yeşil biber ile servis yapın.

2 yorum:

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

evet Adapazarı'na ait bir yemek çok severim ellerine sağlık sevgiler:)

hanze dedi ki...

Ben de çok seviyorum,teşekkür ederim...