Follow by Email

25 Mayıs 2011 Çarşamba

PİZZA SOSU


En temel malzemedir pizza zeminine döşenen sos bence,asıl lezzetin,asıl keyfin gizli olduğu kilit noktadır.Tamam, zaman zaman  kolaya kaçmak için, içine biraz erimiş tereyağ + bol kaşar rendesinin ilave edildiği ketçap da kullandığım olmuştur fakat,bu sosu deneyince geri dönüş yapmak olanaksız.En güzel tarafı da buzdolabında ya da buzlukta uzun süre muhafaza edilmesi...

MALZEMELER:

5 kg. domates (elbette yaz domatesi)
3-4 diş sarmısak
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı elma sirkesi
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşğı pul biber

YAPILIŞI:Kabukları soyulmuş domates + soğan + sarımsak robottan geçirilir ( ya da benim gibi eski usuldür aslolan mantığı ile rende de yapabilirsiniz) derin bir tencereye konur,baharatlar + 1 çay bardağı sirke ilavesi ile önce orta ,daha sonra kısık ateşte 1,5-2 saat kadar pişirilir.Bu sürenin sonunda ocaktan alınıp iyice soğutulur. (ben bir gece dışarıda bekletiyorum) En son aşamada küçük kavanozlara paylaştırılıp buzdolabında muhafaza edilir.(Sonuç gerçekten çok güzel,ancak ,deneme amaçlı ölçüleri yarıma indirerek yapabilirsiniz.)

Hiç yorum yok: