Follow by Email

18 Mayıs 2011 Çarşamba

EV TİPİ DÜRÜM

Olmaz demeyin,öyle bir oluyor,hem nasıl lezzetli oluyor...Ben bu akşam yapıyorum...

MALZEMELER: (5 kişi)

350-400 gr az yağlı dana kıyması
1 çay bardağı (küçük) irmik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı elde (çift bıçak ile kıyılmış) kuyruk yağı
1 yemek kaşığı (acı ya da tatlı) biber salçası
tuz
karabiber
kişi başına birer ince lavaş ekmeği
1 er tepeleme yemek kaşığı soğan salatası
3-4 dilim domates
arzu edilirse közlenmiş biber

YAPILIŞI: Kıyma + irmik + pulbiber + kuyruk yağı + salça + tuz + karabiber + biraz da su ilavesi ile tüm malzemeler güzelce yoğrulur ince , uzun oval köfteler yapılıp bir tabağa (üst üste gelmesin yapışabiliyor) dizilip en az 3 saat kadar buzdolabında bekletilir. SOĞAN SALATASI için; 3 orta boy soğan (ince piyaz doğranmış) + 1 avuç ince kıyılmış maydanoz + 1 çay kaşığı toz kırmızı biber + tuz + 2 yemek kaşığı zeytinyağ iyice harmanlanır.( Şimdi,pişirme aşaması için ben tost makinasının üst plakasını çıkartıp,makinanın kendi küçük tepsisinin içini kağıtla kaplayıp ,makinayı ıazgara gibi kullanıyorum.Ancak siz arzu ederseniz mini ya da maxi fırınlarınızın ızgaralarını da kullanabilirsiniz.) Izgara kızdırıldıktan sonra her bir dürüm için ortalama 6 ya da 7 adet köfte ızgara tepsisine konur ve bir kaç kez çevrilerek iyice kızartılır.Tepsiden almadan önce lavaşlar köftelerin üzerine iyice bastırılıp yağlanması sağlanır.Lavaş bir servis tabağına alınıp ortasına uzunlamasına köfteler dizilir + soğan salatası + domates dilimleri sıralandıktan sonra sıkıca sarılıp dürüm haline getirilir ve bekletmeden sıcak servis yapılır.(Her bir dürümün sıcak servis yapılması için tek tek pişiriyorum)

1 yorum:

Fatma dedi ki...

tabiki olur canım neden olmasın evde dürüm tarifin çok güzel akşama resimde görürmüyüz selamlar