Follow by Email

24 Eylül 2010 Cuma

FIRINDA PATLICAN KEBABI


Patlıcandan başladık,öyle devam edelim bari.Çok sevmekle beraber patlıcanı; (ister yemek,ister meze yapılsın bu güzide sebzeden) İlk işlemi közlemek ya da kızartmak olmazsa,yani çiğden kullanılırsa hayatta ağzıma koyamayacağım bir çeşit halini alıyor.Bu sebeple (istediği kadar sağlıklı ve hafif olsun) bu işlemlerden geçmeden hiç bir çeşidini yapmıyorum...


MALZEMELER:


6-7 adet kemer patlıcan

3 orta boy domates

1 yemek kaşığı margarin

350-400 gr kadar az yağlı kuşbaşı kuzu eti

tuz

karabiber

1 tatlı kaşığı biber salçası (1 fincan sıcak suda eritilmiş)


Kızartmak için; 1 su bardağı çiçekyağ


Üzerini süslemek için;

1 büyük domates

3-4 adet sivri biber


YAPILIŞI: Patlıcanlar alacalı olarak soyulup, yaklaşık 2 parmak kalınlığında lokmalar halinde doğranıp bol tuzlu suda en az yarım saat bekletilir. Bu arada bir tencerede margarin eritilip etler ilave edilir,kendi suyunu salıp çekene kadar pişirildikten sonra,küçük doğranmış domates + salça + tuz + karabiber ilavesi ile sote haline gelene kadar pişirmeye devam edilir.Patlıcanların suyu süzülüp ve avuç içinde sıkılıp kızgın yağda kızartılır.Kızaran patlıcanlar bir fırın tepsisine dizilir,üzerine (sosuyla beraber) domatesli et sote yerleştirilir.En son aşamada halka halinde doğranmış domatesler ve tohumları çıkarıldıktan sonra enlemesine kesilmiş sivri biberler yerleştirilip (gerekirse biraz daha su ilavesi ile) önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık yarım saat daha pişirilip sıcak servis yapılır.

2 yorum:

Eylem dedi ki...

en sevdigim yemektir.yanında birde soguk ayran oldumu ne güzel olur.ellerine saglık.

hanze dedi ki...

teşekkür ederim,benim de bu yemeğin yanında en sevdiğim ayrandır...