10 Haziran 2010 Perşembe

YOĞURTLU KÖFTELİ ÇORBA


Bildiğim ve sevdiğim 5 çeşit çorbanın dışına çıkıp bir kaç farklı çeşit denemeye karar verdiğim şu günlerde , ev ahalisinin bayıla bayıla son damlasına kadar bitirdiği bir tat oldu bu çorba,çok lezzetli,çok besleyici....


MALZEMELER:


2 kase yoğurt (400 gr.kadar)

1 yumurta

2 yemek kaşığı un

1 çay bardağı su (ben yoğurt suyu kullandım,ama içme suyu da olur)

150-200 gr. dana kıyması

1 tatlı kaşığı tuz

karabiber

2 lt. kadar su (et suyu da olur)

1 küçük kahve fincanı arpa şehriye


ÜZERİNE:

2 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı pul biber


YAPILIŞI: Kıyma + tuz + karabiber yoğrularak nohut kadar küçük köfteler yapılır.Tencereye 2 lt.su (ya da et suyu) konur ,biraz tuz ilavesi ile kaynatılır.Kaynamakta olan suya köfteler atılır ve haşlanır.Daha sonra arpa şehriyeler de ilave edilip 7-10 dk. kadar pişirilir.Bu arada derince bir kasenin içine yoğurt + yumurta + un + su (ya da yoğurt suyu) konur ve çırpılır.Kaynayan çorbadan bir kaç kepçe bu karışıma ilave edilerek alıştırılır.Daha sonra kasedeki harcın tamamı tencereye eklenir , karıştırılarak kaynatılır. En son üzerine kızgın tereyağlı nane ve pul biber ilave edilir.

Hiç yorum yok: