9 Haziran 2010 Çarşamba

TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI


Çook açım,çok sıkı bir diyetteyim,çok açım.Başka türlü ifade edemem yani.Ama 9 günde 3 kg.verince hırs yapıp devam diyorum "inatla devam".Öte yandan,canım sürekli yemek yapmak (-ki yapıyorum da aklıma ne gelirse) yeni tarifler bulmak,yazmak,keşfetmek istiyor.Elimden geldiğince çok tarif ekleyerek biraz olsun rahatlayayım bari....


MALZEMELER:


2 adet tavuk baget

4 çorba kaşığı arpa şehriye

tuz

karabiber

tavuk suyu


TERBİYE İÇİN:


5 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı un

1 yumurta

tuz

1 fincan tavuk suyu


YAPILIŞI:Bagetler iyice haşlanır,bir tabağa alınır soğuması beklenir ve derileri atılarak bir kaseye beyaz etleri didilir.Tenceredeki tavuk suyuna (eğer az ise içme suyu ilave edin,yaklaşık 1,5 lt.civarı su gerekiyor) arpa şehriyeler eklenip ,10 dk kadar kaynatılır.Bu arada derin bir kaseye terbiye için gereken malzemeler konur ve bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz hale getirilir,kaynamakta olan çorbadan bir kepçe ilave edilip alıştırılır ,terbiyenin tamamı ve didilmiş tavuk etleri tencerenin içine boşaltıldıktan sonra kısık ateşte 3-5 dk.daha pişirilir,servis yaparken arzu edilirse üzerine naneli tereyağ gezdirilir.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

9 günde 3 kilo vermek sanki sakıncalıymış gibi geldi bana.dikkat et olurmu

hanze dedi ki...

Haklısın aslında ama , son zamanlarda 6 kg. birden alınca ,üstüne yaz gelip de ince kıyafetler giymek zorunda kalınca,kendimden çok rahatsız oldum...