26 Mart 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA


Annemin en sevdiğim yemeklerinden biri....


MALZEMELER:

1 kg.baklanın içi (en kart ve büyük olanlarından seçiyoruz alırken)

1 su bardağı sızma zeytinyağ (küçük bir su bardağı ya da çay fincanı)

1 büyük (ya da iki orta boy ) kuru soğan

1 çay kaşığı domates salçası

1/2 limon suyu

1/2 demet dereotu

tuz

az su


YAPILIŞI:Yaş baklalar ,üst taraflarından (boylamasına) bir bıçakla derince kesilerek iç baklalar çıkarılır.Bir tencereye zeytinyağ ve çok küçük doğranmış kuru soğan konularak orta ateşte soğanlar biraz pembeleştirilir.Hemen arkasından yıkanmış iç baklalar + sulandırılmış domates salçası + limon suyu + tuz ilave edilip,baklalar iyice yumuşayana kadar pişirilir.Bu aşamada , eğer yemek susuz kalırsa azar azar sıcak su ilave edilebilir,ancak yemek tamamen piştiğinde çok sulu olmamalı , sadece yağında kalmalıdır.En son ocak kapatılınca ince kıyılmış dereotu ilave edilip,yemek karıştırılır ve ister sıcak ister soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok: