26 Ekim 2009 Pazartesi

YOĞURTLU PEYNİR TURŞUSU


Tarifin içinde sarmısak olmadığı için ,ister meze olarak,isterseniz kahvaltılık olarak tüketin (ben tercihimi mezeden yana kullanıyorum genellikle :))


MALZEMELER:

250 gr.rendelenmiş ezine peyniri

250 gr.süzme yoğurt (mümkünse güvenilir bir mandradan açık olarak alın,hazır paketlenmiş olanların tadı krema gibi oluyor)

2-3 adet yeşil biber (arzunuza göre acı veya tatlı,ince doğranmış)

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı biberiye

yeteri kadar sızma zeytinyağ

kavanoz


YAPILIŞI: Zeytinyağ dışındaki tüm malzemeleri , derin bir kap içersinde iyice yoğurun,yumurta büyüklüğünde toplar yaparak yuvarlayın ve bir kavanozun içine yerleştirin,son olarak tamamını kaplayacak kadar zeytinyağ ilave edip,buzdolabında 2 gün bekletip,1 hafta içinde tüketin.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

ezine peynirini fiyatı baya yüksek acaba normal beyaz peynirle aynı tadı tutturabilirmiyim.

hanze dedi ki...

Merhaba Eylem,
İlgine çok teşekkür ederim.Benim bu tip tariflerde genellikle ezine yi tercih etmemin sebebi;yağ oranının yüksek,aromasının da keskin olması ama elbette çok yağsız olmamak kaydıyla başka tür bir beyaz peynir de kullanabilirsin...