26 Ekim 2009 Pazartesi

ŞARAP SOSLU TAVUK


Daha önce yazdığım "dana rosto" tarifinin tavuğa uyarlanmış hali,çok güzel bir tarif.Özellikle et tüketimi tercihini sadece beyaz etden yana kullanan kişiler için...


MALZEMELER: (4 kişilik)


2 adet tavuk göğsü

1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)

3-4 iri diş sarmısak (küçük doğranmış)

2 adet defne yaprağı

tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay bardağı zeytinyağ (riviera)

200 ml.beyaz şarap

1 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 su bardağı su


YAPILIŞI: Orta boy bir çelik tencere içine boylamasına birer parmak kalınlığında doğradığınız tavuk etlerini yerleştirin.Üzerlerine ince doğranmış kuru soğan + sarımsak + tuz + karabiber + defne yaprakları + zeytinyağ ilave ettikten sonra,harlı ateşte tavuk etleri renk değiştirene kadar kızartın. (bu aşamada soğan ve sarmısakların da hafif renk değiştirip karamelize olması gerekmektedir)Kızaran etlerin üzerine şarap ekleyip bir iki dk. kadar daha harlı ateşte pişirip ateşi kısın ve suyu da ekleyip,tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 30. pişirin.Pişen tavuk etlerini ayrı bir kaba alıp tencerede hafif ateşte kaynamakta olan suyun içine unu ekleyin ve bir çırpma teli yardımı ile boza kıvamına gelene kadar kaynatın.Son olarak ,tenceredeki sosun içinden defne yapraklarını alıp atın ve bir blendır yardımı ile sosu pürüzsüz hale getirip,ayrı bir kap içersinde bekleyen tavukların üzerine döküp, sıcak servis yapın.

*Ben , bu yemeğin servisini fotoğrafta görülen , altı mum ile ısıtılan kaplarda yapıyorum ve mutlaka patates püresi eşliğinde sunuyorum.Eğer bu tarz bir kabınız yoksa , sosu sıcak tutup , tek tek tabaklara da servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel ve kullanışlı bi tarif teşekkür ederim