22 Mart 2008 Cumartesi

ETLİ EKMEK


Uzuuunn uzun bir zaman aralığından sonra tekrar merhaba,affet beni sayfam, umuyorum ki seni bir daha bu kadar ihmal etmeyeceğim.Bu içten temennimin ardından hemen enfes bir hamur işi tarifine gelsin sıra.


MALZEMELER:

3 su bardağı un

1 paket (40 gr) yaş maya (yok ise 1 yemek kaşığı tepeleme kuru maya)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı zeytinyağ

1 su bardağı ılık su


İÇ:

300 gr dana kıyma

1 domates (rendelenmiş)

1 kuru soğan (rendelenmiş)

1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

tuz

karabiber


YAPILIŞ:Hamur güzelce yoğrulur ve üzeri nemli bir bez ile örtülerek iyice kabarana kadar bir kaç saat bekletilir.Bu arada iç için gereken tüm malzemeler çiğden konularak karıştırılır. İyice kabaran hamur tezgaha alınır,biraz daha yoğrulur ve yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her bir beze merdane ile ince açılır,kıymalı harçtan birer kaşık konulup kaşığın tersi ile yayılır.Yarım ay şeklinde kapatılır,kenarları bastırılır ve bir fincan tabağı ile kenarlar kesilir. Saç ya da teflon tavada yağsız olarak her iki yüzü de güzelce pişirilir ve indirince üzerine bir fırça yardımı ile biraz dışarıda bekletilip hafif yumuşatılmış tereyağ sürülür,sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: