12 Kasım 2007 Pazartesi

KREP


Efendim şimdi vereceğim krep ölçüsünü birebir uygulayın ve ister aralarına kaşar rendesi serperek,isterseniz (yıllar önce Kuşadası'nda denediğim bir usuldü) her birinin içine birer kaşık nutella sürerek , isterseniz ennn klasik hali ile toz şeker+tarçın karışımı serperek yiyebilirsiniz. Buyrun , afiyet olsun...

MALZEMELER:

3 su bardağı süt

2,5 su bardağı su

4 yumurta

2,5 su bardağı un

3 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı toz şeker

pişrmek için her seferinde 1'er tatlı kaşığı olmak üzere tereyağ

YAPILIŞI: Tereyağ dışında tüm malzemeler mikserde pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır ve genzi bir5 tavada tek tek, her iki yüzleri de kızartılır.

Hiç yorum yok: