Follow by Email

12 Kasım 2007 Pazartesi

KREP


Efendim şimdi vereceğim krep ölçüsünü birebir uygulayın ve ister aralarına kaşar rendesi serperek,isterseniz (yıllar önce Kuşadası'nda denediğim bir usuldü) her birinin içine birer kaşık nutella sürerek , isterseniz ennn klasik hali ile toz şeker+tarçın karışımı serperek yiyebilirsiniz. Buyrun , afiyet olsun...

MALZEMELER:

3 su bardağı süt

2,5 su bardağı su

4 yumurta

2,5 su bardağı un

3 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı toz şeker

pişrmek için her seferinde 1'er tatlı kaşığı olmak üzere tereyağ

YAPILIŞI: Tereyağ dışında tüm malzemeler mikserde pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır ve genzi bir5 tavada tek tek, her iki yüzleri de kızartılır.

Hiç yorum yok: