3 Ekim 2007 Çarşamba

TOST EKMEKLERİ İLE MİNİ PİZZALAR


Bugünü saymayalım neredeyse bitiyor.Eh şunun şurasında bayrama yaklaşık bir hafta kaldı.Bu bayram hayli entesan hemen akabinde kardeşim evleniyor bayramda annemler yoklar.Ben ve kızım evimizde kuzenim Burak , eşi sevgili Suzan ve şeker ikiz yeğenlerim Duru&Dersu ..hayli eğleneceğiz üç gün boyunca.Haliyle şimdiden menüyü hazırlamam lazım.İlk olarak aklıma gelen mükellef bir bayram sabahı kahvaltısı ve bu kahvaltı içinde de minik kızlarımızın bayılacağı son derece pratik bir o kadar lezzetli mini pizzalar...Ne dersin Suzan'cım??Arife gecesi bence yatmadan hazırlayalım mini pizzaları,sabaha hazır olsun :))

MALZEMELER:

10 dilim tost ekmeği

4 çorba kaşığı zeytinyağ (ya da ince bir kat sürmek için tereyağ)

1 fiske tuz

2 çorba kaşığı hazır domates salçası (yoksa 2 kaşık ketçap)

5-6 dilim salam

4-5 adet uzun sosis

1/4 kangal sucuk

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

2 domates

2 tatlı biber

YAPILIŞI:

Ekmekler büyükçe bir bardak ağzı ile daireler şeklinde kesilir ve yağlı kağıt döşenmiş tepsiye dizilir.Zeytinyağ,salça,tuz karıştırılıp ekmek dilimlerinin üzerine sürülür.Kaşar peyniri dışındaki malzemeler küp küp doğranıp ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirilir.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir.Fırın söndürülmeden tepsi çıkartılır kaşar rendesi mini pizzaların üzerine paylaştırılır,iki-üç dakika daha kaşarlar eriyene kadar sıcak fırında tutulur , sıcak servis yapılır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hanzecim, canım, mini mini pizzalar şahane görünüyo. E biliyosun bütün çocuklar gibi bizim kızlar da pizza hastası, bayılacaklar emin ol. Ama Hanze, ya sonra benden de isterlerse ne olacak? Bunları da düşün lütfen! Sana hep diyorum zaten, mükemmel yemekler, mezeler, börekler yapıyosun ama kızlar büyüyo artık, uyanacaklar ve diyecekler ki, Hanze'nin yaptıklarından sen niye yapmıyosun anne, e ben ne diycem Hanze,kalıcam öyle boynu bükük beceriksiz anne modunda.
Ne diyeyim Hanzecim, bence iyi yemek nasıl yapılır öğrenmek isteyenler uğrasın sitene, öğrensin, ben de dahil.