Follow by Email

4 Ekim 2007 Perşembe

TAVUK ŞİNİTZEL


Belki çok uzun süre önce hatta blogumu ilk açtığım zamanlarda eklemem geren bir tarifti bu.Yıllardır soframın vazgeçilmezi olan tavuk çeşitleri içinde en önem verdiğim bazen sırf kendime , bazen kocaman bir davet sofrasına sayısız yaptığım bir çeşit.Bildiğiniz gibi şinitzel Avusturya'ya özgü bir yemek çeşidi.Almanca karşılığı "herhangi bir şeyden koparılan, kesilen küçük şey"anlamında.Avusturya'da herhangi bir restaurantda bunu yerken mutlaka yanında özel soslarla, hatta genelde değişik otlarla aromalandırılmış tereyağ ile servis yapılmasına dikkat ediyorlar ve denilen odur ki; Avusturya da şinitzeli yiyebileceğiniz en mükemmel yer "Figlmuller"adında bir şinitzel restaurantı.Sadece Viyana'da iki şubesi olan ama insanların önünde saatlerce tek bir şinitzel yiyebilmek için kuyrukta bekledikleri bir yer.Ne müthiş...Görmek ve yerinde tatmak isterdim.Kimbilir? Belki bir gün...

MALZEMELER:

3 tavuk göğsü

1 yumurta

2 yemek kaşığı un

1/2 su bardağı galeta unu

tuz

karabiber

toz kırmızı biber

kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:

Tavuk göğüsleri bir et tokmağı ile çok zedelenmeden biraz inceltilir.Sırayla önce un, sonra yumurta en son tuz, karabiber,toz kırmızı biber ile harmanlanmış galeta ununa bulanır ve bir tavada kızdırılmış sıvı yağda her iki yüzü de güzelce kızarana kadar pişirilir.

Şimdi farklı bir lezzet yakalamak için size önerebileceğim bir sos tarifim var.

MALZEMELER:

3 adet kornişon turşu

3 yemek kaşığı tepeleme mayonez

1 tatlı kaşığı hardal

1 adet taze soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1/2 limon suyu

tuz

karabiber

YAPILIŞI:Tüm malzemeler bir mutfak robotunda macun haline gelene kadar karıştırılır ve kızarmış sıcak şinitzeller bu sos ile servis yapılır.

Hiç yorum yok: