Follow by Email

6 Ekim 2007 Cumartesi

BARBUNYA PİLAKİ


Yaz mevsimi geldiğinde genelde sofralarımızdan hiç eksik etmediğimiz barbunya pilakiyi bir de böyle deneyin derim :))

MALZEMELER:

1/2 kg barbunya

3 orta boy domates

1/2 su bardağı sızma zeytinyağ

1/2 limon suyu

1 çay kaşığı tuz

1 küp şeker

1 büyük soğan

1 çay bardağı su

YAPILIŞI:Barbunyalar ayıklanır ve üzerlerini örtecek kadar su ile , kaynamaya başladıktan sonra 5 dk kadar haşlanır ve süzülür.Tencereye zeytinyağ ve küçük doğranmış soğan konularak hafif pembeleştirilir daha sonra kabuğu soyularak küçük doğranmış domatesler ileve edilir ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dk kadar pişirlir en son haşlanmış barbunyalar , 1/2 limon suyu , tuz , küp şeker , 1 çay bardağı su eklenir ve barbunyalar tam kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirilir,pişme tamamlandığında yemek sadece yağında kalmalıdır.

Hiç yorum yok: