Follow by Email

12 Eylül 2007 Çarşamba

KABAK BORANİ







Yine meze,yine çok sevdiğim bir meze tarifi..Zaten bir tarifin içinde süzme yoğurt ya da ceviz görürsem ,gözüm kapalı yaparım bilirim ki muhteşemdir lezzeti...Gülay'cım bu tarif senin için :))



MALZEMELER:



2 adet orta boy kabak (rendelenmiş)



4 adet orta boy havuç (rendelenmiş)



4-5 diş sarmısak ( az tuz ile dövülmüş)



1 kase süzme yoğurt



1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz



2 çorba kaşığı mayonez



1/2 demet ince kıyılmış dereotu



1 çay bardağı zeytinyağ



Rendelenmiş havuç ve kabaklar zeytinyağda biraz kavrulur ve sularını çekene kadar iyice pişirilir.Soğuyunca diğer tüm malzemeler ile macun kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ve yayvan bir servis tabağında biraz daha zeytinyağ ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: