24 Ağustos 2007 Cuma

YOĞURTLU ACI BİBER KAVURMASI








Bugün bitmeden sizlerle en sevdiğim,ufacık bir yemek masasından kocaman bir yemek davetine kadar soframdan hemen hemen hiç eksik etmediğim bir meze olan süzme yoğurtlu acı biber kavurmasını paylaşmak istiyorum.Sadece şunu eklemeden tarife geçmeyeyim;ben sınırsız acı tüketebildiğim için (gözümden yaşlar akana kadar nerdeyse)bu tarifte biberleri, tohumlarını çıkarmadan kullanıyorum.Ancak acıya fazla dayanamayanlar haşlama aşamasından sonra mutlaka tohumları çıkarsınlar.Çünkü mümkün olduğunca en acıların kurutulduğu biberleri kullanacağız,hadi bakalım...






MALZEMELER:



-500 gr süzme yoğurt



-15 adet kurutulmuş dal acı biber



-1/2 su bardağı zeytinyağ



-4 diş sarmısak



-tuz



YAPILIŞI:Biberler küçük bir tencereye üstlerini örtecek kadar su ilavesi ile konur,kapağı kapatılır ve orta ateşte yaklaşık yarım saat pişmeye bırakılır.Bu arada sarmısaklar tuz ile ezilir ve süzme yoğurda güzelce karıştırılır.Yoğurt yayvan bir tabağa konularak hazır bekletilir.Kaynayarak iyice yumuşayan biberler sudan alınır,süzüldükten sonra 2cm.lik halkalar halninde doğranır,1/2 su bardağı zeytinyağ ile birlikte bir tavada harlı ateşte yaklaşık 10 dk kadar kavrulur.Soğuduktan sonra süzme yoğurdun üzerine gezdirilerek servis yapılır.



Hiç yorum yok: