24 Ağustos 2007 Cuma

TEPSİ KÖFTESİ


Tepsi köftesi....ne diyebilirimki ? Ailemizin olmazsa olmazı..Yıllardır haftada en az 1 kez evlerimizde yaptığımız (yapmazsak kendimizde tuhaf bir eksiklik hissettiğimiz ennn önemli yemek tarifimiz. Sağlıklı beslenmenin bu derece önemli olduğu günümüzde sofranıza dahil etmeniz konusunda fazlası ile ısrarlı olacağım yegane tarif...


MALZEMELER: (4 KİŞİLİK)


500 gr az yağlı dana kıyma

1 orta boy soğan

1 domates

tuz

karabiber

1/2 demet ince kıyılmış maydonoz


üzerine: 3 domates

5-6 adet yeşil biber (acı seviyorsanız yeşil sivri biber tavsiye ederim ya da sevmiyorsanız çarliston biber de kullanabilirsiniz)

1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin


YAPILIŞI:Derin bir kap içersine öncelikle soğan ve domates rendelenir.Kıyma,tuz,karabiber, ince kıyılmış maydonoz ilave edilir ve güzelce yoğrulur.Uzun oval köfteler yapılıp yayvan bir tencereye dizilir.Kalan 3 domatesten 1 tanesi köftelerin üzerine rendelenir,diğer ikisi kuşbaşı doğranır.Biberlerin tohumları temizlenip yıkandıktan sonra en üste dizilirler.1 yemek kaşığı yağ ileve edilip orta hararetli ateşte domateslerin suyu ile pişmeye bırakılır.Suyu azalırsa biraz sıcak su ilave edilir (köfte tam anlamıyla piştiğinde susuz olmamalıdır) arzu edilirse yanında patates kızartması ya da makarna ile sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok: