24 Ağustos 2007 Cuma

NANÇO







Efendim,meraklıları iyi bilirler;digitürk 59.kanal da yer alan "home tv"kanalında Rachel Ray adında süratte sınır tanımayan,bazen yaptığı yemeklerle içimiz kaldıran (hatta bize "ammaaannn bu amerikalılar hiç anlamıyorlar yemekten ahh ahh bizim memleketin yemekleri"dedirten) ama bazen de gerçekten ağzımızı sulandıran tarifler deneyen çılgın bir bayan gurme vardır.İşte size şimdi sunacağım nanço adındaki bu tarifi yaklaşık 1 yıl önce rachel ray in programında izledim ve hemen uyguladım sonuç gerçekten enfes oldu.Bu arada sevgili kuzinim Hande'nin de kulaklarını çınlatıyorum.Ne zaman nanço yapsak bize hep kaşarsız tarafı kaldı dimi?Söz bayramda bana geldiğinde sadece ikimiz yiyeceğiz :)))






MALZEMELER:



2 adet büyük pide ya da lavaş



1/2 su bardağı zeytinyağ



2 diş sarmısak



değişik baharatlar (ben;kimyon,haşhaş,tuz,karabiber,kırmızıbiber karışımı yapıp kullanıyorum)



1 büyük kase kaşar rendesi






YAPILIŞI:



Zeytinyağ bir kaserole konur.2 diş sarmısak sadece ortalarından ikiye bölünerek zeytinyağa ilave edilir ve kısık ateşte ya ağır ağır ısıtılmaya başlanır.İyice ısındıktan sonra sarmısaklar yağın içinden alınarak atılır.Pide ya da lavaşlar avuç içi büyüklüğünde kareler halinde kesilir ve bu pide parçalarına zeytinyağ bir fırça ile bol bol sürülür.Yağlanan her bir pide yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir.Baharatlar serpilir önceden yaklaşık 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri hafif kızarıncaya kadar tutulur.Fırın kapatılır,pidelerin üzerine kaşar rendesi serpilir,sönmüş sıcak fırına tekrar sürülür ve 3-5 dk kadar daha tutulduktan sonra hiç bekletmeden sıcak servis yapılır.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

canım teyze kızım bir tanecik kuzenim. siten çok harika olmuş tıpkı o birbirinden leziz yemeklerin gibi. gecenin bu saatinde tariflerini okuyunca ağzım sulandı hatta "içim ezildi" diyebilirim. ellerine sağlık canımmm. allah eline bileğine kuvvet versin de biz senin o birbirinden güzel yemeklerini yemeye devam edelim. seni çok seviyorum
hande

Unknown dedi ki...

sevgili kuzcum buzcum

oncelikle siten çok güzel olmuş tıpkı birbirinden leziz yemeklerin gibi. gecenin bu saatinde bile ağzım sulandı hatta " içim ezildi" bile diyebliirim.

allah eline bileğine kuvvet versinki o birbirinden leziz yemeklerini yemeye devam edelim.

seni çok seviyorum

hande (en bi kıymetli teyze kızın)