13 Temmuz 2010 Salı

EV YAPIMI SULTAN LOKUMU


Canım kızım bayıldı bu tatlıya...Afiyet olsuuuunnnn birtanem........


MALZEMELER:


1 lt.süt

250 gr. margarin (Sana tereyağ tadında kullandım)

2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

1/2 su bardağı dövülmüş ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın


Bulamak için:


toz antep fıstığı

hindistan cevizi


YAPILIŞI:Margarini bir tencereye alıp kısık ateşte eritin ve unu ilave edip, karıştırarak biraz kavurun,toz şekeri ilave edip kavurmaya devam edin.Sütü azar azar ilave edip sürekli (bir çırpma teli ile) karıştırarak pişirin ve çok yoğun bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirin,hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. kadar çırpın.Bu aşamadan sonra en az 4-5 saat buzdolabında muhallebiyi soğutun.Daha sonra çıkarıp yumurtadan biraz küçük parçaları ele alıp,avuç içinde yassılaştırın (bu aşamada elimi biraz ıslattım) ve avuç içinde çanak haline getirin 1 er tatlı kaşığı ceviz + tarçın karışımı koyup top şeklinde kapatıp şekil verin , toz fıstık ya da hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin ve mutlaka buzdolabında muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder