Biraz daha zamanı var bu kekin.Şu an piyasada satılan şeftalilerle değil de ,şöyle tam anlamıyla olgunlaşmış,şerbetlenmiş, tam yaz şeftalileri ile çok güzel oluyor.
MALZEMELER:
2 adet orta boy şeftali
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı süt
2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı yeni bahar
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yumurta
150 ml. çiçekyağ (yarım su bardağından biraz fazla)
1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:Ön hazırlık olarak şeftaliler soyulur ve blendırdan geçirilerek püre haline getirilir.Orta boy bir tava içinde ,kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirilir. Pişen şeftalilerin üzerine hemen süt + vanilya eklenip karıştırılır. Bu arada ; derin bir kap içinde un + kabartma tozu + baharatlar harmanlanır. Başka bir kap içinde ise toz şeker + sıvıyağ 1-2 dk.çırpılır,çırpmaya devam ederken teker teker yumurtalar kırılır.En son şeftali püresi + un-baharat karışımı da ilave edilip düşük devirde 1 dk. kadar çırpıldıktan sonra ,tüm karışım yağlanmış kalıba dökülür ve 5 dk önce 170 derece ısıtılmış fırında ortalama 35-40 dk , ara ara kürdanla kontroıl edilerek pişirilir.
*Ben,fırını kapattıktan sonra keki hemen çıkarmıyorum (rahmetli annemin tabiri ile) kek hafif kendini çeksin diye 3-4 dk.sönmüş sıcak fırında tutuyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder