Bu da ,havaların yavaş yavaş ısınmaya başlayacağı şu günlerde alabildiğine lezzetli,(kızartma olduğuna bakmayın oldukça hafif) bir tarif.Tavsiyem ,yanında pilav ile servis yapmanız)
MALZEMELER:
KÖFTE HARCI:
500 gr.yağsız dana kıyma
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 avuç çok ince kıyılmış maydanoz
tuz
1 çay kaşığı köfte baharı
1 kahve fincanı süt
SOS:
1 çorba kaşığı un
1 '' '' nişasta
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
ÜZERİNE GEZDİRMEK İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
KIZARTMAK İÇİN :
Çiçekyağ ya da mısırözü yağı
YAPILIŞI:Köfte için gereken tüm malzemeler derince bir kap içersinde yoğrulur,cevizden büyük parçalar alınarak oval köfteler yapılır,kızgın yağda kızartılır ve kağıt havlu serilmiş geniş bir tabakta bekletilir.Bu arada yoğurt sosu için gereken malzemeler iyice çırpılarak boza kıvamına getirilir (içinde pütürler kalmasın) ve bir tencerede pişirilir.Hafif kaynamaya başlayan sosun içine kızartılmış köfteler eklenir bir kaç dk daha pişirilir ve üzerine kızgın biberli yağ gezdirilerek sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder