9 Haziran 2010 Çarşamba

PORTAKALLI LORLU KURABİYE


MALZEMELER:


İÇ HARÇ :

4 adet portakalın kabuğu

1 su bardağı su

1 su bardağı şeker

250 gr.tuzsuz lor


KURABİYE HAMURU :

250 gr.margarin (oda sıcaklığında SANA hamurişi kullandım)

1 çay bardağı mısırözü ya da çiçekyağ (büyük boy çay bardağı ile)

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

aldığı kadar un


YAPILIŞI:Portakalların kabukları soyulup küp küp doğranır.Üç kez kaynatılır , her seferinde su değiştirilir (aksi halde çok acı bir tat kalıyor,hiç üşenmeden üç kez kaynatmak lazım) Daha sonra son kez iyice süzülmüş kabukların üzerine 1 su bardağı su + 1 su bardağı toz şeker ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir. İyice soğuyunca lor eklenir güzelce harmanlanır.Bu arada hamur için gereken tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde yuvarlanıp ortası çanak şeklinde çukurlaştırılır,içlerine birer tatlı kaşığı dolusu portakallı karışım konup kapatılır,avuç içinde yuvarlanıp top şekli verilir,hiç bastırmadan yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir.Önceden 175-180 derece ısıtılmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirlir.Çıkan kurabiyeler biraz soğuyunca üzerlerine bol pudra şekeri elenir.

2 yorum:

  1. portakal ve lor ilginç bir karışım olmuş.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. canım sağol,gerçekten farklı ve lezzetli oluyor...

    YanıtlaSil