9 Haziran 2010 Çarşamba

PORTAKALLI TARÇINLI KURABİYE


Bu da farklı bir çeşit....


MALZEMELER:


1 paket yumuşak margarin (SANA hamurişi)

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tarçın

2 portakalın kabuğu

1 çay bardağı kuru üzüm (en az 1 saat sıcak su içinde bekletilmiş)

1 çay bardağı orta irilikte dövülmüş ceviz

ÜZERİNE SERPMEK İÇİN:

2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri + 1 tatlı kaşığı tarçın karışımı


YAPILIŞI: Margarin + yumurta + toz şekeri derin bir yoğurma kabına alın. 2 su bardağı un ve kabartma tozunu malzemenin üzerine eleyin ve yoğurmaya başlayın.Kalan unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üstünü örtüp 30 dk. kadar dinlendirin.Bu sürenin sonunda suyu iyice süzülmüş üzümleri + ceviz + tarçın + portakal kabuğu rendesini ilave edip tekrar yoğurun.Fırını 180 derceye ayarlayın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,yuvarlayıp , yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin,üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.Fırında çıkınca biraz soğumasını bekleyin ve kurabiyelerin üzerine pudra şekeri + tarçın karışımı eleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder