Bildiğim ve sevdiğim 5 çeşit çorbanın dışına çıkıp bir kaç farklı çeşit denemeye karar verdiğim şu günlerde , ev ahalisinin bayıla bayıla son damlasına kadar bitirdiği bir tat oldu bu çorba,çok lezzetli,çok besleyici....
MALZEMELER:
2 kase yoğurt (400 gr.kadar)
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su (ben yoğurt suyu kullandım,ama içme suyu da olur)
150-200 gr. dana kıyması
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
2 lt. kadar su (et suyu da olur)
1 küçük kahve fincanı arpa şehriye
ÜZERİNE:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI: Kıyma + tuz + karabiber yoğrularak nohut kadar küçük köfteler yapılır.Tencereye 2 lt.su (ya da et suyu) konur ,biraz tuz ilavesi ile kaynatılır.Kaynamakta olan suya köfteler atılır ve haşlanır.Daha sonra arpa şehriyeler de ilave edilip 7-10 dk. kadar pişirilir.Bu arada derince bir kasenin içine yoğurt + yumurta + un + su (ya da yoğurt suyu) konur ve çırpılır.Kaynayan çorbadan bir kaç kepçe bu karışıma ilave edilerek alıştırılır.Daha sonra kasedeki harcın tamamı tencereye eklenir , karıştırılarak kaynatılır. En son üzerine kızgın tereyağlı nane ve pul biber ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder