23 Temmuz 2009 Perşembe

ŞEFTALİ KAPAMASI


İsim komik ! Ama,ben ne yapayım? Orjinal ad bu idi.Bence Türkiye de çıkan tüm yemek dergileri bir tarafa, SOFRA dergisi apayrı bir tarafa,ordan aldığım bir tarif bu...


MALZEMELER:

1 çay bardağı eritilmiş margarin

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1/2 limon suyu

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un


İÇ HARÇ MALZEMELERİ:

2 adet şeftali

2-3 çorba kaşığı dövülmüş fındık

2-3 çorba kaşığı kuru üzüm


YAPILIŞI: Margarin + pudra şekeri + sıvıyağ + yoğurt + yumurta + limon suyu + kabartma tozu derin bir yoğurma kabı içersinde karıştırılır, üzerine azar azar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.İç harç için,şeftaliler soyularak küp şeklinde doğranır,üzerine fındık ve kuru üzüm ilave edilerek karıştırılır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır, el içinde açılır ve içine şeftalili karışım konularak kapatılıp,top şeklinde yuvarlanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 30-40 dk. kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder