21 Haziran 2009 Pazar

KEŞKEK


İki gün önce okuldan arkadaşım Müge, tavuklusunu yapıp getirdi bana.Ellerine sağlık sevgili arkadaşım harika olmuş,ben de etlisini yazıyorum...

MALZEMELER: (6-8 kişilik)

1 adet bütün gerdan eti

1/2 kg. aşurelik buğday

150 gr tereyağ (mutlaka tereyağ,alternatif yok bu sefer)

3 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

yeteri kadar su


YAPILIŞI:Buğday iyice yıkanır,bir gece önceden üstüne kaplayacak kadar ılık su ile ıslatılır,ertesi gün 2 saat kadar suda bekletilmiş gerdan + 2 tatlı kaşığı tuz + 1 çay kaşığı karabiber ile , et iyice yumuşayana kadar pişirilir.Soğuduktan sonra etler ince ince tiftilir.Buğday süzülür,gerdan suyu kaynatılır,1 tatlı kaşığı daha tuz ilave edilir,süzülmüş buğday da eklendikten sonra , ara ara tahta kaşık ile karıştırılarak pişirilir.(Bu aşamada gerekirse biraz daha su ilavesi yapılır)Ayıklanmış et parçalarından az bir miktarı üzerini süslemek için ayrılır,kalanı pişmiş buğday ile iyice harmanlanır.Ara ara karıştırılarak biraz daha pişirilir,bekletmeden servis tabağına alınır,süs için ayrılan et parçaları ve tereyağda kızdırılmış pul biber ile süslenerek,bekletmeden sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder