Ahhh.. içinde ,üstünde,yanında,altında...yediğim herhangi bir şey de patates olsun da, ne olursa olsun,mucize PATATESim benim.....
MALZEMELER:
2 adet yufka
1 adet yumurta akı
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı et suyu
İÇ MALZEMELERİ:
4 adet büyük boy patates
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım demet taze soğan
tuz
karabiber
pul biber
ÜZERİ İÇİN:
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI:İç harç için patatesler haşlanır , ezilir.Geniş bir kaba alınıp,üzerine sıvıyağ + ince kıyılmış taze soğan + karabiber + tuz + pul biber eklenir , güzelce harmanlanır.Yufkalar sekiz eşit üçgen parçaya bölünür,üzerlerine fırça ile biraz sıvıyağ sürülüp ,geniş taraflarına patatesli harç yayılarak,rulo yapılır,kendi etraflarında (gül börek gibi sarılarak) döndürülür.Yumurta akı ile uçları yapıştırılır,yağlanmış fırın tepsisine dizilerek,önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üzerlerine ılık et suyu gezdirilir,servis tabağına alınır.Son olarak üzerlerine tereyağda kızdırılmış pul biber (ve benim tercihim + sarmısaklı yoğurt )ile servis yapılır.
Hanze çıldırıyorum sitende gezerken,çoğunun tadına da bakmış biri olarak hepsini yapasım geliyor ama günün talihli tarifi bu:)Hadi bakalımm
YanıtlaSil