15 Haziran 2009 Pazartesi

PEYNİRLİ AÇIK POĞAÇA


MALZEMELER:


Hamuru için:

200 gr oda sıcaklığında margarin (kesinlikle SANA HAMUR İŞİ)

1/2 çay bardağı sıvıyağ (çiçekyağ ya da mısır özü)

1 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurtanın sarısı

1 çay kaşığı mahlep

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

aldığı kadar un


İç Malzemeleri:

250 gr beyaz peynir (ya da tulum loru)

1/2 demet çok ince kıyılmış maydanoz

1 adet yumurta (akı harç içine,sarısı üzerine kullanılacak)

karabiber


YAPILIŞI: Margarin + sıvıyağ + yoğurt + yumurta sarısı + mahlep + tuzu karıştırın.Kabartma tozu ve unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Üzerini nemli bir bez ile örterek 10 dk.dinlendirin.Diğer tarafta içi için , rendelenmiş beyaz peynir + maydanoz + yumurta akı + karabiberi karıştırın.Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın, avuç içinde açıp ortasına bir miktar peynirli harç koyun,ortası hafif açık kalacak şekilde kapatın,yağlı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin,üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin,hafif ılındıktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder