28 Ağustos 2008 Perşembe

CACIK


İlk kez Adana da arapların işlettiği bir restaurant da tatmıştım, süzme yoğurtla yapılan cacığı, en çok babam bayılır bu cacığa..


MALZEMELER
500gr. süzme yoğurt

3 orta boy salatalık

3-4 diş sarımsak

tuz

Üzerine:

1 kahve fincanı sızma zeytinyağ

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı pul biber

arzu edilirse süslemek için bir kaç sap dereotu


YAPILIŞI

Yoğurt + çok ince kıyılmış (yaz ise kabuklarıyla beraber) salatalık + dövülmüş sarımsak + tuz derin bir kasede karıştırılır.Yayvan bir servis tabağına yerleştirilir,üzeri zeytinyağ, pulbiber,nane ve dereotu ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder