28 Ağustos 2008 Perşembe

HAYDARİ


Misss gibi süzme yoğurt,miss gibi halis ege yağı,biraz da ege tulumu.EGE işte EGE ...Başka söze gerek var mı??


MALZEMELER:

500 gr süzme yoğurt

100 gr tulum peyniri (rendenin en ince tarafı ile rendelenmiş)

1 kahve fincanı sızma zeytinyağ

1 tatlı kaşığı kuru nane
3-4 diş dövülmüş sarımsak

tuz

pul biber (arzuya göre)

süslemek için biraz kıyılmış dereotu


YAPILIŞI: Derin bir kasede yoğurt + peynir + tuz + kuru nane + sarımsak iyice harmanlanır.Yayvan bir servis tabağına karışım yerleştirilir.Üzerine zeytinyağ gezdirilir,pul biber ve dereotu ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder