28 Ağustos 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE


Bir çok bölgede "börülce" denince ( ya da Adana da ki adı ile "acebek") akla sadece salatası geliyor , hani şu bildiğimiz sarımsaklı,limonlu salata.Ama biz Ege lilerin vazgeçemediği bir yaz yemeğidir "zeytinyağlı börülce".Tek şartı börülcenin en taze olduğu zamanda yapılmasıdır.Biz de hafif zamanı geçmeye başladığında sadece salatası yapılır.


MALZEMELER:

500 gr börülce (mutlaka el ile ayıklanacak,bıçak kullanılmayacak)

1 büyük boy soğan

2-3 adet büyük,olgun yaz domatesi

1-2 adet acı dal biber

1/2 su bardağı sızma zeytinyağ

2 küp şeker

1 tatlı kaşığı (silme) tuz


YAPILIŞI:

Tencereye zeytinyağ konur,hafif kızınca küçük küçük çintilmiş soğanlar eklenip biraz kavrulur,hemen kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak 5-10 dk pişirilir.En son ayıklanmış börülceler , tuz ve şekerler ilave edilip yemek kısık ateşte kendi suyunda pişirilir.(duruma göre,börülcelerin pişme kıvamına bakarak az su ilave edebilirsiniz)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder