Yanlış hatırlamıyorsam Adapazarı na ait yöresel bir tarif.Memleketimin tüm köfteleri gibi :)) bu da çok güzel, biraz yaramaz bir yemek (malum kızarmış ekmekler vs vs) ama çoookk güzel.
MALZEMELER:
Köfteler için:
500 gr. orta yağlı dana kıyma
1 adet orta boy soğan
3 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
2 çay kaşığı köfte baharı
tuz
Islama malzemesi:
1,5 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı pul biber
1/2 kahve fincanı zeytinyağ
5-6 dilim bayat ekmek
YAPILIŞI:Rendelenmiş soğan + kıymayı diğer malzemelerle karıştırıp yoğurun.Bu harçtan orta boy oval köfteler hazırlayın.Geniş bir kaba et suyunu alın,pul biber + zeytinyağ ile karıştırın.Bayat ekmek dilimlerini bu suya batırıp köftelerle birlikte fırın ızgarasında kızartın.Servis tabağına kızarmış ekmekleri yerleştirip,üzerine köfteleri yerleştirin, Domates dilimleri ve yeşil biber ile servis yapın.
evet Adapazarı'na ait bir yemek çok severim ellerine sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilBen de çok seviyorum,teşekkür ederim...
YanıtlaSil