18 Temmuz 2011 Pazartesi

DÜĞÜN ÇORBASI

Düğün vs. istemez bu çorba için,dört mevsim bıkmadan içilir müthiş,müthiş...

MALZEMELER:

350 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy soğan
6 su bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çorba kaşığı tepeleme un
tuz

Terbiyesi:

1 adet yumurta
1/2 limon suyu
1 çay bardağı soğuk su

 Üzerine:

2 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı tepeleme tereyağ
kuru nane ( ya da arzuya göre reyhan)

YAPILIŞI:Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte düdüklü tencerede 45 dk. kadar haşlayın.Etler iyice pişince süzgeçle alıp tabağa koyun,soğanı atın.Soğuyunca didikleyip tekrar tenceredeki suya ilave edin.Diğer tarafta çukur bir kapta yağ ve unu pembeleşinceye dek kavurun.Kavrulan unu + tuzu tencereye ekleyip,topaklanmaması için çırpma teli ile sürekli karıştırın,çorba koyulaşıncaya kadar pişirin.Terbiye için yumurta + limon suyunu çırpın , 1 çay bardağı soğuk su ekleyin.Çorbaya yavaş yavaş dökerek,hızlı bir şekilde karıştırarak 2-3 dk.daha pişirip ocaktan alın.Servisten önce tereyağ + pulbiber + kuru naneyi kızdırıp,çorbanın üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder