25 Aralık 2009 Cuma

FIRINDA KAŞARLI TAVUK


Tavuğa bayılırım (Jale'ciimmm , canım arkadaşım, kulakların çınlasın:)) Babam ise nefret eder tavuktan , o nun için varsa yoksa balık ve kırmızı et, ama....Babam bile şimdi durup durup bana,"ne zaman yapıyorsun tekrar o tavuktan?" diye sorup duruyor,tavsiyem ,yanına patates püresi de yapmanız,hani benim o kremalı tarifimden :)))...


MALZEMELER: ( 4 kişi için)

2 adet tüm tavuk göğsü (ortadan ikiye bölünüp porsiyonlar 1 kişi için kullanılacak)

1 su bardağı galeta unu

2 adet yumurta

4 kalın ve uzun dilim kaşar peyniri (tost kaşarı kullandım)

tuz

karabiber

kekik

pul biber

az miktarda tereyağ


YAPILIŞI:Bütün olan tavuk göğüs etlerini 4 adet parça haline getirdikten sonra her birini hamburger ekmeği gibi enlemesine ortadan ikiye bölün, ancak parçaların birbirinden tam ayrılmamasına dikkat edin,aralarına birer dilim kaşar peyniri yerleştirin + kekik + 1/2 çaykaşığı kadar tereyağ koyup bastırarak kapatın.Yumurtaları, tuz + karabiber + kırmızıbiber ile çırpın.Hazırladığınız tavukları önce yumurtaya sonra galeta ununa dikkatlice bulayıp,hafif yağladığınız borcam tepsiye dizin,üzerlerine 1/2 şar çay kaşığı tereyağ koyup,önceden ısınmış, yaklaşık 200 derece fırında 20-25 dk ,üzerleri iyice kızarana kadar pişirin ,bekletmeden sıcak servis yapın.

3 yorum:

  1. ellerine saglık.bizde de tavuk olsun da nasıl olursa olsun diyen çoktur.

    YanıtlaSil
  2. Aynen Eylem,napardık tavuklar olmasaydı...Hemen dene bu tarifi derim...

    YanıtlaSil
  3. en kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil