Tavuğa bayılırım (Jale'ciimmm , canım arkadaşım, kulakların çınlasın:)) Babam ise nefret eder tavuktan , o nun için varsa yoksa balık ve kırmızı et, ama....Babam bile şimdi durup durup bana,"ne zaman yapıyorsun tekrar o tavuktan?" diye sorup duruyor,tavsiyem ,yanına patates püresi de yapmanız,hani benim o kremalı tarifimden :)))...
MALZEMELER: ( 4 kişi için)
2 adet tüm tavuk göğsü (ortadan ikiye bölünüp porsiyonlar 1 kişi için kullanılacak)
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
4 kalın ve uzun dilim kaşar peyniri (tost kaşarı kullandım)
tuz
karabiber
kekik
pul biber
az miktarda tereyağ
YAPILIŞI:Bütün olan tavuk göğüs etlerini 4 adet parça haline getirdikten sonra her birini hamburger ekmeği gibi enlemesine ortadan ikiye bölün, ancak parçaların birbirinden tam ayrılmamasına dikkat edin,aralarına birer dilim kaşar peyniri yerleştirin + kekik + 1/2 çaykaşığı kadar tereyağ koyup bastırarak kapatın.Yumurtaları, tuz + karabiber + kırmızıbiber ile çırpın.Hazırladığınız tavukları önce yumurtaya sonra galeta ununa dikkatlice bulayıp,hafif yağladığınız borcam tepsiye dizin,üzerlerine 1/2 şar çay kaşığı tereyağ koyup,önceden ısınmış, yaklaşık 200 derece fırında 20-25 dk ,üzerleri iyice kızarana kadar pişirin ,bekletmeden sıcak servis yapın.