Annem uzun yıllar pasta tabanlarını reddedip,kendi yaptığı pandispanyalar ile tramisu hazırlardı.Ancak bir kaç sene evvel keşfettiğim BALOCCO marka bu kedi dili paketleri,tramisu yapımını inanılmaz kolaylaştırıp, üstelik açık ara lezzet farkı da yaratıyor.Özellikle migroslarda rahatlıkla bulabilirsiniz bu paketleri.
MALZEMELER:
Taban için: 1 paket balocco kedi dili
Şurup için:
1/2 bardak sıcak su
1 çorba kaşığı granül kahve (ben gold olanını tercih ediyorum)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı süt
Muhallebi için:
1/2 lt. süt
2 yumurta sarısı
1 kutu labne peynir
2 kaşık un (tepeleme)
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzerine serpmek için: 1 paket kakao
YAPILIŞI: Un + süt + toz şeker + yumurta sarılarını bir çırpma teli yardımı ile karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan alır almaz içine labne peyniri + vanilya ekleyip mikser ile bir süre çırpın (tamamen pürüzsüz olmalı). Bir kasede şurubu hazırlayıp kedi dillerinin yarısını bu şuruba batırıp ıslatarak bir tepsiye dizin,muhallebinin yarısını yayın.Kalan kedi dillerini de şurupla ıslatıp dizin, kalan muhallebiyi düzgünce yayın ve üzerine bolca kakao eleyin.
Merhaba
YanıtlaSilTramisu tarifinizi denedim sonuç mükemmel oldu,bu tarif sayesinde çevremdekiler tramisu ile tanıştı
teşekkürler
rica ederim,ellerinize sağlık,afiyet olsun...
YanıtlaSil