28 Ağustos 2008 Perşembe

HAVUÇLU CEVİZLİ TOPLAR


Tıpkı "fondon" gibi..Sevimli,şık,lezzetli....


MALZEMELER:

1/2 kg. rendelenmiş havuç

1 su bardağı toz şeker

1 paket pötibör bisküvi (mümkünse ETİ)

60 gr. margarin

1/2 su bardağı orta irilikte kıyılmış ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket vanilya

süslemek için hindistan cevizi


YAPILIŞI: Havuçları soyup, rendeleyip toz şeker ile sularını salıp çekene kadar pişirin.Hafif ılınınca irice dövülmüş bisküvi,margarin,ceviz,vanilya,tarçın ekleyip iyice yoğurun , elde yuvarlayıp toplar yapın ve hindistan cevizine bulayıp bir servis tabağına dizip , servisten önce en az yarım saat buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder