Olağanüstü Adana seyahatim ve keşfettiğim yeni lezzetler için biraz daha zamana ihtiyacım olduğunu düşünerek,demirbaş mezelerimden birini yazmak istedim ....
MALZEMELER:
PANE İÇİN:
1/2 cm kalınlığında doğranmış taze kaşar dilimleri
1/2 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı çiçekyağ (ya da mısırözü)
SOS İÇİN:
200 gr mayonez
1 çorba kaşığı yoğurt (var ise süzme)
1 küçük kuru soğan (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı hardal
2-3 adet kornişon turşu (çok ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı maydanoz ( ince kıyılmış)
1/2 çay kaşığı karabiber
bir kaç damla limon suyu
1 tatlı kaşığı acı sos
YAPILIŞI: Sos için gereken tüm malzemeler bir kasede karıştırılır ve bir kenarda bekletilir. Kaşar dilimleri önce una , daha sonra çırpılmış yumurtaya , en son galeta ununa bulanır ve kızgın yağda kızartılır.Bekletmeden sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder