28 Ağustos 2008 Perşembe

SOSLU KAŞAR PANE


Olağanüstü Adana seyahatim ve keşfettiğim yeni lezzetler için biraz daha zamana ihtiyacım olduğunu düşünerek,demirbaş mezelerimden birini yazmak istedim ....


MALZEMELER:


PANE İÇİN:

1/2 cm kalınlığında doğranmış taze kaşar dilimleri

1/2 su bardağı un

2 yumurta

1 su bardağı galeta unu

1/2 su bardağı çiçekyağ (ya da mısırözü)


SOS İÇİN:

200 gr mayonez

1 çorba kaşığı yoğurt (var ise süzme)

1 küçük kuru soğan (rendelenmiş)

1 tatlı kaşığı hardal

2-3 adet kornişon turşu (çok ince kıyılmış)

2 çorba kaşığı maydanoz ( ince kıyılmış)

1/2 çay kaşığı karabiber

bir kaç damla limon suyu

1 tatlı kaşığı acı sos


YAPILIŞI: Sos için gereken tüm malzemeler bir kasede karıştırılır ve bir kenarda bekletilir. Kaşar dilimleri önce una , daha sonra çırpılmış yumurtaya , en son galeta ununa bulanır ve kızgın yağda kızartılır.Bekletmeden sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder