1 Ekim 2007 Pazartesi

SARMISAKLI EKMEK-3


İsmini hatırlayamadığım İtalyan gurme bayan;çok teşekkür ederim bu hoş lezzet için:))

MALZEMELER:

kişi sayısına göre dilimlenmiş francala ekmek

2-3 yemek kaşığı tereyağ

2- diş sarmısak

1 su bardağı iri doğranmış taze kaşar peyniri

1 tatlı kaşığı kuru biberiye

arzu ederseniz üzerlerine serpmek için toz kırmızı biber

YAPILIŞI:

Tereyağ,sarmısak,kaşar peyniri,biberiye mutfak robotunda kıyılarak macun haline getirilir ve ekmek dilimlerinin üzerine ince bir tabaka halinde sürülerek önceden 200 derecede ısıtılmış kızgın fırında 5 dk kadar kızartılarak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder