15 Eylül 2007 Cumartesi

YOĞURTLU TAVUK ÇORBASI


Hafif,lezzetli,çok besleyici ve aynı zamanda çok sağlıklı bir çorba tarifi daha...İftar başlangıcı olarak çok uygun bir seçim diyebilirim,annemin yaptığı en güzel çorba tariflerinden biri...

MALZEMELER:

1 tavuk but

50 gr tereyağ

2 yemek kaşığı un

5-6 bardak tavuk suyu

2 yumurta sarısı

1 kase yoğurt

tuz

karabiber

YAPILIŞI:

Tavuk bol su ile bir tencerede güzelce haşlanır beyaz eti ayrı bir yere tiftilir.Derin bir tencerede tereyağ eritilir ve un birkaç dakika sarartılır.Yavaş yavaş tavuk suyu ilave edilir(bu aşamada unun topaklanmaması için sürekli karıştırmalısınız)Ayrı bir yerde 2 yumurta sarısı ile yoğurt,tuz karabiber çırpılır ve sürekli karıştırılarak kaynamakta olan unlu suya ilave edilir.Son olarak tavuk etleri eklenir ve bir taşım daha kaynatılır.Arzu ederseniz servis yaparken üzerine ayrıca biberli ya da naneli kızdırılmış tereyağ da ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder