Veee tabi ki mangal partisinin olmazsa olmazı mangal köfte, ilk fırsatta havalar çok soğumadan denemenizi tavsiye ederim..Malzeme miktarını azaltıp çoğaltmak elinizde.
MALZEMELER:
1 kg az yağlı dana kıyma
1/2 kg yağlı koyun kıyma
250 gr çekilmiş kuyruk yağı
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı tepeleme pul biber (bir kasede 1 çay bardağı su ile yarım saat bekletilecek)
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
YAPILIŞI:
Tüm malzeme en az 15-20 dk el ara ara ıslatılarak yoğrulur.Daha sonra avuç içi büyüklüğünde yassı köfteler yapılır ve mangal da pişirilir.( mangal yerine evdeki ızgaraları çok tavsiye etmiyorum,bir şekilde mangalda çok daha yumuşak ve lezzetli oluyor.Evlerdeki fırın ızgaralarında biraz sert olabiliyor)
sık sık mangal partileri yapan biz için harika bir tarif.ellerine saglık canım çok lezzetli görünüyor sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim,sizin de şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun...
YanıtlaSil