3 Eylül 2007 Pazartesi

ÇERKEZ TAVUĞU


Nihayet Eylül ayı,nihayet sonbahar geldi.Dedim ya , ne kadar sıcak olsa da havalar şu sıra,yine de sonbahara fazla direnemez ,az kaldı havalar serinleyecek ve rahat bir nefes alacağız.Hafta sonu kuzenlerle bir arada Foça'daydık.Minik bir mangal ziyafeti çektik kendimize, masa da ki en sevdiğim mezelerden biri olan çerkez tavuğunun tarifine gelelim şimdi.Öncelikle şunu belirtmek isterim ki çerkez tavuğunu çok sevmeme rağmen bir çok tarifinin uygulanışı alabildiğine zordur.Bu tarifin özelliği, yapılışının çok kolay ve yağ olarak da ceviz yağı yerine (-ki bir çok tarifte ceviz yağını çıkarmak gerekir) zeytinyağ kullanılması.

MALZEMELER:

1 büyük tavuk göğsü

1 fincan zeytinyağ

1 çay bardağı tavuk suyu

1 tatlı kaşığı pul biber

4-5 diş sarmısak

tuz
1 büyük kase ceviz

ÜZERİNE:

1/2 su bardağı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı pul biber

YAPILIŞI:

Tavuk küçük bir tencerede iyice yumuşayana kadar pişirilir.Derin ve plastik bir kap içersine sadece beyaz eti didilir,tavuk etinin üzerine ceviz(bütün olarak),sarmısak(herbiri ortadan ikiye bölünmüş), pul biber, tuz,zeytinyağ ve yavaş yavaş da tavuk suyu ileve edilerek ağır ağır havan eli ile tüm malzemeler dövülür.Macun kıvamına gelince yayvan bir tabağa alınır.Küçük bir kapta zeytinyağ ve pul biber ısıtılır ve sıcakken tavuğun üstüne gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder