14 Eylül 2007 Cuma

HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞEKERPARE


Nihayet cuma oldukça yorucu bir haftaydı.Ama pazartesi belki çok daha yorucu bir dönem bizi bekliyor ve nihayet okullar tam anlamıyla açılıyor.Hepimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun arkadaşlarım...Daha önce de söylemiştim aslında ben tatlı çeşitlerini pek sevmem ama zaman zaman benim de sanırım kan şekerim düşüyor ve canım tatlı istiyor.İşte bugün de öyle canımın tatlı çektiği günlerden ve uzun yıllardır yaptığım bir tarifi uygulamaya karar verdim.Özellikle şuruplu tatlı sevenler için ideal bir lezzet...

MALZEMELER:

2 yumurta

1 paket (250 gr) oda sıcaklığında margarin

1 paket kabartma tozu

1,5 çay bardağı hindistan cevizi

aldığı kadar un

ŞURUP:

3,5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

1/2 limon suyu

YAPILIŞI:

Margarin,yumurta,hindistan cevizi iyice mıncıklanarak yoğrulur.Azar azar un ve kabartma tozu ilavesi ile kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir.Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır elde yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir,üzerlerine birer fındık (ya da ceviz) konur ve 175 derece fırında pişirilir.Bu arada şeker ve su hafif koyulaşana kadar kaynatılır indirmeden 5 dk önce 1/2 limon suyu sıkılır.Tatlılar fırından çıkınca hemen şurup dökülür ve sönmüş sıcak fırında 5 dk daha tatlıların şurubu çekmesi için bekletilir.(şurup ılık,tatlılar sıcak olmalıdır) Arzu edilirse üzerine bol hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder